Derfor skal du forkæle dig selv med en fodspa

Fodspa er en afslappende og effektiv metode, der giver tilfredshed for enhver del af fødderne. Grundlæggende inkluderer proceduren blødgøring af fødderne i et fodbad inklusive salt, varmt vand og skurning, grundlæggende olier, afgiftning, æltning og påføring af fodfugtighedscreme og tørring, til sidst påføring af neglelak på tåneglene.

Der er desuden en lang række sundhedsmæssige og helbredsmæssige fordele, som regelmæssig fodmassage via et fodspa, kan føre med sig. Et fodspa kan tilmed nemt fremstilles og anvendes hjemme hos en selv. Derfor har vi samlet en guide med fordelene til, hvorfor du skal forkæle dig selv med fodmassage via et fodspa.

1. Lindrer smerter

Regelmæssig fodmassage under en graviditet kan hjælpe med at reducere smerter og ømhed ved hævelse i fødder og ankler på grund af væskeretention . Dette er meget almindeligt under en graviditet, især under det sidste trimester. En fodmassage med lidt varm massageolie betragtes som yderst fordelagtigt, hvis du er gravid. Dette tilskynder væsken akkumuleret i fødderne til at vende tilbage mod nyrerne, hvor den kan skylles ud af din krop. Sammen med daglig fodmassage kan du prøve at holde fødderne ophøjede, når det er muligt, tage masser af hvile, bære behagelige sko, drikke masser af vand samt spis sundt og godt. 

2. Letter symptomer på PMS og overgangsalderen

Mange kvinder lider i perioder af symptomer som følelser af tristhed, irritabilitet, søvnløshed, oppustethed, træthed, hovedpine og humørsvingninger, typisk under præmenstruelt syndrom. Disse kan behandles med daglig fodmassage via en fodspa. Selv symptomer på overgangsalderen som depression kan håndteres effektivt med regelmæssige fodmassage. Med en fodspa kan der opnås akupressurpunkt med efterfølgende at anvende enhver varm massageolie. Regelmæssig fodmassage vil helt sikkert vise et fald på symptomerne og og forbedring i søvnforstyrrelser og eventuelle humørsvingninger.

3. Rastløsthed i benene

Fodmassage er også nyttigt til behandling af rastløst bensyndrom som er en slags neurologisk lidelse. Fastløse ben syndromet kan forårsage søvnbesvær på grund af de ubehagelige fornemmelser som bankende, træk og trangen til at bevæge dine ben. Massér dine fødder med varm kokosnøddeolie for at forbedre blodcirkulationen, slappe af nerverne og hjælpe dig med at sove om natten.

4. Sænker blodtrykket

Højt blodtryk eller hypertension, kan kontrolleres ved regelmæssig fodmassage. Undersøgelser har også fundet frem til , at fodrefloxologi kan hjælpe med at reducere systolisk blodtryk og triglycerid. For at behandle dette er det vigtigt med fodmassage. Ved at anvende dette, vil du bemærke et forbedret humør, mindre angst og et lavere blodtryk.