4 råd til at kickstarte dine sunde vaner

Synes du også det kan virke uoverskueligt at ændre en gammel vane eller starte en ny sund vane? Så er du ikke alene. Derfor har vi her samlet 4 gode råd, som kan hjælpe dig med at få dine sunde vaner til en fast del af hverdagen. 

Mærk efter

Uanset hvad du gerne vil ændre, om det er din generelle sundhed eller en bestemt dårlig vane du har, er det altid en god ide at mærke efter. At mærke efter helt ned i maven, om det nu også er sult du mærker, eller om det i stedet er kedsomhed, rastløshed eller noget helt andet. Så mærk efter inden du gør noget. På denne måde kan du bryde den dårlige vane med at gå i køleskabet, når du keder dig. 

Motion er ikke bare i et fitness center

Vil du gerne styrke din sundhed ved at begynde at træne, men synes fitness centret er uoverskueligt. Så prøv og tænk på at al bevægelse er motion. Prøv i stedet (hvis muligt), at tage cyklen på arbejde, gå til supermarkedet, gå en tur med hunden når du kommer hjem, eller noget helt andet. Lidt bevægelse hver dag er bedre end ingen.

Lav et skema

Forsøg gerne når du går i seng aftenen før, at lave et skema over næste dag. Skriv alle de ting ned du skal nå i løbet af dagen, og indlæg så din nye vane i skemaet. På denne måde hjælper du dig selv med at huske vanen og du har rent faktisk sat tid af til det. 

Tænk positivt

Ligegyldigt hvilken vane du vil ændre eller starte, skal du altid huske at tænke positivt. Forsøg at pakke de negative og trælse tanker væk og find i stedet en positiv tanke ved den situation du er irriteret over. Nåede du for eksempel ikke din nye vane i dag, så tænk i stedet at du prøvede, du havde gjort forarbejdet og der er en dag igen i morgen. 

At ændre en vane er ikke noget der sker på en uge, men i stedet over en længere periode. Derfor skal du ikke give op hvis du flere gange oplever at have glemt din vane, husk i stedet på alle de dage du huskede det og hele tiden tænk på, at i morgen er endnu en dag. Ændringer tager tid, så giv dig selv den tid du skal bruge og prøv at bruge de 4 råd til hjælp.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk