Ulemper ved Anpartsselskab

Lad os starte med at afdække et par ting, som Hvad er et anpartsselskab? og Hvilken type virksomhed skal jeg have? 

Et anpartsselskab er en selskabsform der består af kapitalandele. Der er et minimum startkrav på 40.000 kroner, men derefter kan du til gengæld både drage skattemæssige fordele, sælge andele og have flere ejere.

Hvilken type selskab der er bedst for netop dig og din idé afhænger faktisk utroligt meget af dig og din idé. Der findes ikke en \’one-fits-all\’ selskabstype. Du bliver nød til at vælge hvilken slags du vil have før du går i gang – ellers misser du ud på nogle fantastiske fordele. 

Selskabsformer

Der findes følgende selskabsformer der kræver et såkaldt kapitalindskud, de er: 

Enkeltmandsvirksomhed
Iværksætterselskab (IVS)
Anpartsselskab (ApS)
Aktieselskab (A/S)

Et anpartsselskab er en god måde at starte en virksomhed på, da du får begrænset personlig hæftelse og dermed ikke tager en lige så høj risiko, som hvis du startede det, man kalder for en personlig virksomhed – altså en personligt ejet mindre virksomhed (PMV), Enkeltmandsvirksomhed eller Interessentskab (I/S).

Det anbefales at du virkelig overvejer hvor stor du gerne vil gøre din forretning, da personlige virksomheder har en højere risiko – da man hæfter personligt for tab og gæld i virksomheden.

Kendetegn ved Anpartsselskaber

Der er en række meget klare kendetegn ved ApS\’er, som kan være med til at hjælpe dig med at finde ud af om det er den rigtige virksomhedtype for netop dig – kendetegnene er:

  • Du har 40.000 kroner i startkapital – som du selv skal fremskaffe (enten i kontanter eller aktiver)
  • Du har en begrænset hæftelse idet du ikke hæfter personligt for underskud – det vil sige at leverandører ikke kan komme og kræve dit hus.
  • Du må ikke tilbyde kapitalandele til offentligt skue og kan dermed ikke opnå børsnotering – det er kun A/S\’er, der kan dette

ApS ulemper

Der findes en lille række ulemper ved et ApS, du finder dem herunder.

  • Modsat enkeltmandsvirksomheder og IVS\’er (som afskaffes) hvor du kun skal betale 1 krone i opstart, koster det 40.000 kroner at åbne et ApS
  • Når du driver et ApS skal du udarbejde flere forskellige slags dokumenter som vedtægter, ejerbog og stiftelsesdokumenter. 
  • Som ApS har du pligt til at offentligtgøre dit årsregnskab på internettet så alle kan se og finde det. Det har du ikke ved en enkeltmands.
  • Derudover har du lovpligtige forsikringer som du skal købe før du lovligt kan drive et ApS.