Find din egen stil som leder

Som leder er der mange øjne rettet mod dig, både når du ved det og når du ikke ser det. Det er derfor vigtigt at du kender dig selv og både dine styrker og dine svagheder rigtig godt. Så når du skal på lederkursus skal du forberede dig på, at du vil kunne styrke dit lederskab og få dig nogle stærke og meget konkrete redskaber og værktøjer, der gør at du kan skabe nogle synlige resultater og skabe retning for dit team eller din afdeling.

Du kommer til at tage udgangspunkt i din hverdag, hvor du som leder hver dag oplever hvordan du bliver udfordret og du vil under kurset få et indblik i, hvordan du som leder (se lederuddannelser) skal kunne skabe tydelige rammer omkring dig og hvordan du samtidig kan motivere dine medarbejdere, så I i fællesskab skaber de mål, der er fastsat for dit team eller din afdeling og virksomhed.

Som leder skal man kunne træffe beslutninger og de beslutninger kan være svære at skulle træffe og det kan være svært at håndtere vanskelige situationer, som en leder står overfor. Man kan lige så godt se det i øjnene, der VIL opstå nogle ubehagelige situationer, som du skal håndtere på egen hånd og som er det bedste for din organisation. På et lederkursus lærer du at dine styrker og du lærer samtidig hvordan du bedst anvender disse.

Men du får også et netværk, som er uundværligt fordi du kommer til at sidde med andre ledere, som kender til de problematikker, som du møder på din vej som leder, og det er noget, som I er fælles om og som I kan tale om i fortrolighed. Man siger at der kan være ’koldt på toppen’ og de kølige temperaturer kommer også af, at det er en svær position at være i, både for dig og for dine nærmeste.

Din familie eller partner vil også kunne mærke dine frustrationer når du står og skal træffe nogle vanskelige beslutninger.

Men det er der ikke noget unormalt i, det er ganske normalt at du lader dig påvirke at din jobsituation, det der er meget vigtigt er blot at du skal vide og kunne håndtere hvordan du bedst tackler udfordringerne. På et lederkursus vil du blive introduceret for en masse ny viden, som du vil kunne bruge så snart du træder ud af kursuslokalet og det er det gode ved at vælge netop disse kurser.