Åbn ansigtshjelm eller halv hjelm?

Motorcykelhjelmen udvikler sig konstant for at holde trit med de teknologiske fremskridt, herunder brugen af ​​lettere materialer til reduceret belastning på nakken, ekstra polstring for ekstra komfort, Bluetooth-højttalere, så du kan drage fordel af din smartphones funktioner såsom navigation, musik eller håndfri opkald og meget mere. Selvom motorcykelhjelme fortsætter med at opbygge disse innovative funktioner, er kerneanatomien i motorcykelhjelm forblevet den samme i årtier. Der er fire hovedkomponenter til en motorcykel hjelm: den ydre skal, slagabsorberende foring, polstret komfortlag og fastholdelsessystem / hakestrop. Hjelmens komponenter tjener hver især til et bestemt formål og bidrager til at holde dit hoved sikkert.

Hvilken hjelm du skal vælge, er dog helt op til dig. Derfor har vi samlet denne guide til at illustrere forskellen mellem en åbn ansigtgshelm og en halvhjelm.  

Åbn ansigthjelm

Åbn ansigthjelm, også kendt som en ¾ hjelm, dækker hovedbagsiden og siderne af dit hoved, men efterlader dit ansigt blottet. De er populære blandt scootere, café-racere, turister og lignende, da ansigtsområdet holdes åbent for at føle vinden på deres hud. Det kendetegnende for en ¾ hjelm er manglen på en hage-stang, hvilket markant reducerer motorcykelhjelmens sikkerhed, da det giver dit ansigt blottet.

Åbne ansigtshjelme betragtes som strukturelt lig med en fuld ansigthjelm, hvad angår sikkerhed i de områder, de giver dækning. Vægten er lidt mindre end helhjelmen på grund af manglen på hakestangen, men det er ikke en betydelig reduktion. På grund af hjelmenes åbenhed beskytter den desuden ikke dig mod vejrforhold og vejraffald. De er enten udstyret med delvis eller fuld ansigtsvisir, der bruges til at beskytte øjne og ansigt mod sollys, eller det kan være nødvendigt, at du køber delen separat.

Halv hjelm

Halve hjelme dækker kun toppen af ​​dit hoved og området fra din pande til dine bryn og giver minimal beskyttelse. Nogle kan tilbyde lidt mere dækning på bagsiden af ​​din nakke og ører, men lader resten af ​​dit ansigt blive eksponeret. Selvom hjelmen giver en stor luftstrøm, åbenbart, tilbyder de betydeligt mindre beskyttelse end en hel ansigt eller ¾ hjelm, alligevel kan du stadig finde halvhjelme, der er DOT-godkendt.

De fleste halvhjelme er ikke udstyret med et visir eller ansigtsskærm, så du er nødt til at købe øjenbeskyttelse i form af ridebriller eller beskyttelsesbriller. Der er minimale teknologiske funktioner, såsom bluetooth højttalere, der findes på hjelme, da der ikke er nogen plads til de funktioner, der kan føjes til. Derfor er der minimale opgraderingsmuligheder til hjelmen.