To gode grunde til at forkæle dig selv med en massage

Massage er noget de færreste bare gør for at være god ved dem selv. De fleste mennesker jeg kender søger i hvertfald kun mod en massør, hvis de går og bakser med en eller anden form for dårligdom i kroppen – om det er ryggen, lænden eller benene er selvfølgelig underordnet. 

Men hvorfor ligger landet kun sådan, at man må bruge massage når man har ondt, når massage egentligt virker ligeså godt som forebyggende behandlinger som rehabiliterende? 

Rehabiliterende massage
Når vi går ind og får en massage for at løsne de steder som vi har ondt, hedder det en rehabiliterende massage – da den søger mod at bane vejen for optimal healing og hjælpe med at få meget anspændte muskler til at slappe lidt mere af.

Gode eksempler på denne type massage kunne være de mennesker der går og døjer med ondt i lænden. Ondt i lænden er en af de forfærdelige tilstande som mange danskere går i – og det påvirker søvn og livsglæde. Her kan rehabiliterende massage være med til at bane vejen for en bedre nattesøvn eller større mobilitet i løbet af dagen. 

Forebyggende massage
Bruges før du overhovedet har fået skavanker og behjælper på en langt større palet af ting end den rehabiliterende massage. Når man får massage, bare for at få massage, kan der også fokuseret meget mere på værdien i den skønne pause. En omgang massage, uden at du har ondt nogle steder, er nemlig det mest fantastiske ånderum og pause, der vil sende dig ud i din dag, meget mere oplagt og ligetil. 

Nedenfor finder du to gode grunde til at forkæle dig selv med en massage, uanset om det drejer sig om en rehabiliterende massage eller en forebyggende massage.

  1. Massage udløser dopamin og serotonin i kroppen
    Hvilket er med til at gøre os til mere glade og oplagte udgaver af os selv. Deprimeret mennesker har eksempelvis virkelig lave niveauer af serotonin i kroppen – noget mange mennesker heller ikke har alverdens af, her i de våde og kolde vintermåneder. 

    Dopamin kender de fleste – det er lykkesstoffet! Det bliver udløst i spandevis når vi har sex, vinder over vores venner i brætspil eller får gode nyheder.

  2. Det løsner anspændtheder i musklerne
    En Dybdegående massage gør dig mere oplagt i din hverdag. Det siger næsten sig selv at virkelig anspændte menneskers muskler trækker sig sammen, hvilket sænker mobiliteten og på sigt kan give forfærdelige hovedpiner og andre gener i kroppen.